Dit artikel wordt u aangeboden door RBC BlueBay Asset Management.

RBC BlueBay - De voordelen van beleggen zonder beperkingen

Groeimarktobligaties houden voor beleggers zowel uitdagingen als kansen in. In ons witboek bespreken we waarom een aanpak zonder beperkingen steek houdt voor deze vermogenscategorie.

Het universum van de groeimarkten is zodanig divers dat geopolitieke gebeurtenissen en ingrijpende beleidsbeslissingen een intrinsiek onderdeel zijn van het beleggingslandschap, en vaak zelfs aan de basis liggen van de volatiliteit en de spreiding die het mogelijk maken om rendement te behalen.

Die volatiliteit kan er evenwel ook toe leiden dat beleggers zich zorgen maken over hun allocaties. Bovendien is er door de verscheidenheid aan benaderingswijzes zonder beperkingen, op basis van totaalrendement en van absoluut totaalrendement, heel wat discussie ontstaan over de beste manier om rendement te behalen, en toch door middel van de vermogensallocatie de volatiliteit in toom te houden.

In onze paper bespreken we waarom een aanpak op basis van sterke overtuigingen en totaalrendement naar onze mening tot de beste resultaten leidt in het universum voor groeimarktschulden zonder beperkingen. In onze publicatie omschrijven we onder meer:

•    hoe een strategie zonder benchmark een portefeuille meer kansen en potentieel toegevoegde waarde kan bieden;
•    de verschillende types strategieën zonder beperkingen die bestaan op de markt;
•    de 'vier pijlers' om een strategie zonder beperkingen te implementeren.

Daarnaast zetten we de strategie van BlueBay EM Unconstrained in de kijker. In de ruim tien jaar sinds zijn oprichting liet het fonds uitstekende voor risico's gecorrigeerde rendementen optekenen. De sterke prestaties zijn te danken aan de pijlers die het schragen:

1.    flexibele allocatie aan vier subvermogenscategorieën;
2.    toegang tot een uitgebreide set hedginginstrumenten;
3.    een aanpak zonder benchmark die een portefeuille op basis van sterke overtuigingen mogelijk maakt; en
4.    idiosyncratische rendementsbronnen.

We zijn van mening dat de combinatie van sterke overtuigingen en een implementatie zonder beperkingen kan leiden tot sterke resultaten, als ze wordt ondersteund door een robuust beleggingsproces en een getalenteerd team van beleggers in groeimarktschulden met een genuanceerd begrip van wat er mogelijk is binnen de vermogenscategorie.

Lees hier het volledige artikel