Over Investment Officer

Welkom op Investmentofficer.be, een platform voor alle professionals in België die actief zijn op het terrein van beleggingsdienstverlening. Doel van dit platform is om professionals dagelijks relevant nieuws en achtergrondinformatie te bieden over actuele ontwikkelingen op het terrein van beleggingsdienstverlening.

Het gaat daarbij ondermeer om onderwerpen als beleggingsproducten en -strategieën, asset allocatie, portefeuilleconstructies, klant- en verdienmodellen, wet- en regelgeving.

Investmentofficer.be is alleen toegankelijk voor mensen die werkzaam zijn in de beleggingsdienstverlening. Zij kunnen zich voor een kennismaking met dit platform gratis registreren en ontvangen dan een wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws, alsook de Morning Call: een dagelijkse nieuwsbrief die de marktvisies geeft van fondshuizen en banken. Investmentofficer.be verschijnt in twee talen: het Nederlands en het Frans.

Het platform, dat bestemd is voor mensen die werken bij banken, vermogensbeheerders, tussenpersonen, verzekeraars en asset managers, wordt gemaakt door een onafhankelijke redactie van journalisten.

De initiatiefnemers van Investmentofficer.be hebben een langjarige ervaring in de financiële sector, en in de financiële journalistiek. Het platform wordt in België geleid door Anke Claassen, die al 20 jaar woonachtig is in België en ondermeer gewerkt heeft voor The Financial Times.

Investmentofficer.be wordt uitgegeven door Investment Publishing International, dat tevens initiatiefnemer is van fondsnieuws.nl - het grootste multimediale platform voor beleggingsprofessionals in Nederland, dat live is gegaan in 2008. IPI is onderdeel van de FD Mediagroep.

De directie ervan wordt gevoerd door Jasper Staring, die in sales- en marketingfuncties heeft gewerkt voor ondermeer Fortis Investments en door Cees van Lotringen, voormalig adjunct-hoofdredacteur van Het Financieele Dagblad en ex-correspondent in Duitsland en Frankrijk - voor ondermeer De Tijd.