Dit artikel wordt u aangeboden door RBC BlueBay Asset Management.

RBC BlueBay - De Amerikaanse verkiezingen en schone energie

De spanningen lopen op in de Amerikaanse verkiezingen nu Trump en Harris volop campagne voeren. Robert Lambert, portefeuillebeheerder bij ons impactbeleggingsteam, bespreekt hoe het resultaat de acties voor het klimaat kan beïnvloeden.

Enkele van de voornaamste gespreksonderwerpen zijn:

  • Schone energie: Donald Trump steekt niet onder stoelen of banken dat hij voorstander is van fossiele brandstoffen, terwijl Kamala Harris consistent voor meer schone energie pleit.
  • De impact op de obligatiemarkten: de vastrentende beleggers zullen de gevolgen voelen van het economische, fiscale en regelgevende beleid van de winnende partij.
  • De langere termijn: beide presidentskandidaten kunnen een hogere rente in de hand werken door meer te gaan lenen, maar om verschillende redenen. We bespreken de deregulering, de inflatierisico's en de overheidsuitgaven.

Er staat nog heel wat op het programma voor op 5 november het doek valt, maar ongeacht het resultaat vermoeden we dat er volatiliteit in het vooruitzicht ligt. Als actieve vastrentende beleggers zijn we perfect gepositioneerd om te profiteren van die volatiliteit en onze klanten mooie rendementen te bieden.

Lees hier het volledige artikel